Menu

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

  • Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 334 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 300 ml miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g margarino arba sviesto
  • 2-3 v.š. vandens
  • Įdarui:
  • 1 svogūnas
  • 1 raudonoji paprika
  • 200 g moliūgo (aš dėjau cukiniją)
  • 1 v.š. aliejaus
  • 50 ml pomidorų tyrės ar padažo
  • 50 ml vandens
  • 1 a.š. čiobrelių
  • 1 a.š. druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 200-300 ml tarkuoto sūrio

Instrukcijos:

  • Sukapoti gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Geriausia virtuviniu kombainu ar smulkintuvu (blenderiu).
  • Supilti vandenį ir gerai suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir maždaug 30 min. palaikyti šaldytuve.
  • Tuo metu sutaisyti įdarą. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną.
  • Nuplauti, išimti sėklas ir mažais kubeliais supjaustyti papriką.
  • Nuplauti ir mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar cukiniją.
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinti svogūnus, paprikas ir moliūgus ar cukinijas.
  • Sudėti pomidorų tyrę ir prieskonius bei supilti vandenį. Viską pavirti neždengtame puode ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių, kol susigers didžioji dalis skysčio.
  • Išvirusią košę atvėsinti.
  • Sudėti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iškočioti maždaug 25 cm skersmens paplotį. Kraštus šiek šiek užlenkti. Arba tešlą padalinti į 4-6 dalis ir ja iškloti 10 cm diametro pyragėlių formeles.
  • Dugną subadyti šakute.
  • Nustatyti 225°C temperatūrą ir maždaug 10 min. kepti vidurinėje orkaitės dalyje.
  • Sudėti ant pagrindo daržovių košę ir pabarstyti sūriu.
  • Kepti dar 10-15 min.
  • Dar šiltą patiekti ant stalo su salotomis. Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma littera, 2004)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉