Menu

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

  • Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais
  • Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais


Autorius: Aušra

Data:

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 264 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1-2 morkos
  • 1 poras arba svogūnas
  • 3 bulvės
  • 1 l daržovių sultinio
  • 250 g maltos mėsos
  • 2 marinuoti agurkai
  • 1/2 a.š. džiovintų raudonėlių
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Morkas ir bulves supjaustyti mažais kubeliais, o porą griežinėliais.
  • Morkų kubelius sudėti į verdantį sultinį.
  • Po 5 minučių sudėti supjaustytas bulves ir virti dar 10 minučių.
  • Keptuvėje su aliejumi iš pradžių pakepinti porą, tada sudėti maltą mėsą ir dar pakepinti.
  • Pagardinti druska, pipirais ir raudonėliais.
  • Marinuotus agurkus supjaustyti kubeliais ir su malta mėsa sudėti į sriubą. Užvirti.
  • Užbarstyti smulkintų krapų ir patiekti su grietine.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂