Menu

Pyragas Tosca su rabarbarais

  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Pyragas Tosca su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

2023-06-11: Šį savaitgalį kepiau pyragą net kelis kartus. Kadangi nepatinka matuoti miltų ar cukraus mililitrais, tai perskaičiavau ir patikrinau su gramais kaip būtų. Mums šis pyragas prilygsta tortui – švelnus biskvitas, gaivi rabarbarų rūgštelė ir karamelės plutelė ant viršaus.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijos

Ingredientai:

  • 600-700 ml rabarbarų, pjaustytų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • Pyragui:
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 50 ml pieno
  • 110 g šviesių speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Užpilui:
  • 75 g sviesto, lydyto
  • 90 g (100 ml) cukraus
  • 2 v.š. kvietinių miltų
  • 1 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  • Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  • Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus. Susidariusio skysčio stengtis nepilti. Kepti dar 10 minučių
  • Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Taip pat supilti nuo rabarbarų susidariusį skystį. Gerai išmaišyti.
  • Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

  1. Asta parašė:

    O, šitą knygą ir aš turiu 🙂 Tik nelabai gaminu… Pamenu, kepiau anąmet tą keksą, kur ant viršelio gabalėlis atpjautas taip gražiai atrodo. Visiška nesėkmė… bet gal tik bloga diena buvo kepiniams, juk ir taip būna kartais 🙂

  2. Aušra parašė:

    Grįšiu namo, tai pasižiūrėsiu atidžiau į viršelį 😀 Ten žinau, kad buvo keksas su vyšniomis ir jį kepiau, tai jau yra įdėtas šitam puslapyje. Bet žinau, kad ir kitų pyragų nuotraukos buvo… O kurį tiksliau bandei?

  3. Forelle parašė:

    Aš irgi visas tris knygutes turiu, kažką tikrai gaminau, bet dabar vėl jos paslėptos, nors trečioji, saldžioji knyga, yra prikaišiota lapelių, žyminčių ką reikės gamint 🙂

  4. Aušra parašė:

    Iš trijų knygučių apie saldumynus pas mane irgi favoritė 🙂 Nors stengiusi ir kitų nepamiršti, nes jose irgi yra gerų bei greitų receptų, kad man ypatingai patogu po darbo dienos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂