Menu

Šaltibarščiai su grietine

  • Šaltibarščiai su grietine
  • Šaltibarščiai su grietine
  • Details
  • 4 komentarai
  • Related Items
Šaltibarščiai su grietine


Autorius: Aušra

Data:

Nors vasara ir pasibaigė, šaltibarščių neuždraus niekas pasigaminti ir rudenį. Žinoma, aš juos gaminau kai dar buvo likę keli savi agurkai, o ir burokėliai jau buvo užaugę darže. Niekada nesu gaminusi šaltibarščių su grietine – stengdavomės pirkti šaltibarščių kefyrą. Tačiau po šio atradimo, manau nebepirksiu bragiojo kefyro, tiks ir liesesnis su grietine.

Šaltibarščiai su grietine

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 427 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2 virti burokėliai
  • 2 maži agurkai
  • 1 a.š. druskos
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 1 l kefyro ar rūgpienio
  • 6 v.š. grietinės
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • šviežių krapų, smulkintų
  • šviežių svogūnų laiškų, smulkintų
  • 10 bulvių

Instrukcijos:

  • Stambiai sutarkuoti virtus burokėlius.
  • Nulupti agurkus ir supjaustyti mažais kubeliais.
  • Susmulkinti virtus kiaušinius.
  • Kefyrą ar rūgpienį supilti į didesnį dubenį, sudėti grietinę, agurkus, kiaušinius, burokėlius ir žalumynus (dalį žalumynų paslikti papuošimui).
  • Pagardinti druska ir pipirais.
  • Prieš patiekiant išvirti bulves ir jei yra noro, apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  • Šaltibarščius pilti į mažus dubenėlius, užbarstyti žalumynais ir valgyti, valgyti, valgyti!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

  1. Odeta parašė:

    Mielai kokį bliudelį suvalgyčiau. Laabai mėgstu šaltibarčius, tis gaminu vuos labai primityviai. O čia jau matau naujienų

  2. Aušra parašė:

    Aš irgi dažniausiai gaminu viską iš akies. Tik čia kas patiko – buvo kaip tik 4 žmonėms sotiems pietums. Tai nebuvo progos persivalgyti 😉

  3. Zivile parašė:

    Taip norėčiau dabar šaltibarščių, siaubas

  4. Aušra parašė:

    Jei labai labai norisi – šiais laikais galima nusipirkti šviežių agurkų, svogūnų laiškų ar krapų net ir rudenį 😉 O visa kita tai juk nereikalauja vasaros. Tik svarbu namus prisišildyti, kad po šaltibarščių dar šalčiau nepasidarytų 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Apkepas su lašiša

Apkepas su lašiša

Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.