Menu

Varškės-bulvių tinginiai

  • Varškės-bulvių tinginiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Varškės-bulvių tinginiai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Varškės-bulvių tinginiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g miltų
  • 400 g varškės
  • 250 g virtų bulvių
  • 3 v.š. sviesto
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • druskos

Instrukcijos:

  • Virtas bulves sumalti arba sutarkuoti smulkia burokine tarka.
  • Į indą sudėti visus ingredientus ir gerai išminkyti.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio tešlą iškočioti į volelį ir supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais.
  • Virti pasūdytame vandenyje, kol iškils ir dar 1 min.
  • Valgyti su jum mėgstamu padažu, o mes ištikimi sviestui ir grietinei 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Mano receptai.lt

  1. Dulke parašė:

    Labai skanu ir greita pagaminti. Taip pat tinka kaip priedas prie mesos. As taip pat linkusi i sviesta su grietine, bet taip pat tinka spirguciai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Sluoksniuotas varškės ir duonos desertas

Dar vienas skanumynas iš kasdieninių produktų. Nėra itin saldus, bet po švenčių manau tai labai sveika 🙂 O ir labai puikiai susinaudojo duonos likutis. Tiesą pasakius, abu su vyru nesitikėjom, jog jis bus toks skanus. Vaikai taip pat labai gerai įvertino. Tą pačią dieną duonos trupinukai buvo traškūs, kitą dieną – jie suminkštėjo, tačiau abi dienas buvo labai malonu skanauti šį desertą.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Orkaitėje kepti varškėčiai su sėlenomis

Labai greitai padaromi varškėčiai. Darbo prie jų tikrai mažai, o dar ir sveiki. Kol jie keps orkaitėje, galima pasidaryti salotas arba tiesiog užsiimti maisto gamyba kitiems šeimos nariams, kurie nenori maitintis taip sveikai. Su salotomis mums jie tikrai tiko, nes skoniu primena keptą varškės sūrį.

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.