Menu

Cinamoniniai skrebučiai

  • Cinamoniniai skrebučiai
  • Cinamoniniai skrebučiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cinamoniniai skrebučiai


Autorius: Aušra

Data:

Čia mūsų šiandienos pusryčiai! Nuostabūs, saldūs ir be galo skanūs! Jei jūs irgi mėgstate cinamoną, tikrai patiks ir jums. Aš dariau greituoju būdu – tik sumaišiau produktus ir netryniau, kol cukrus ištirps. Gal būtų buvę tik dar skaniau, bet laikas buvo mano priešas ir reikėjo skubėti, nes jau alkani vaikai rinkosi prie stalo.

Cinamoniniai skrebučiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 325 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8-10 riekių baltos forminės duonos
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Jei jūsų sviestas tiesiai iš šaldytuvo ir turite mikrobangę, įdėkite sviestą į mikrobangę 15-20 sekundžių ir jis taps kambario temperatūros. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus duoną, indelyje iki vientisos masės.
  • Užtepkite paruošto mišinio ant duonos, nepaliekant kraštų.
  • Sudėkite užteptas duonos riekutes ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių. Tada įjungkite viršutinį kaitinimo elementą ir dar kelias minutes paskrudinkite.
  • Kvieskite visus prie stalo ir skanaukite šių skanių, traškiu viršumi skrebučių!

Šaltinis: The Pioneer Woman

  1. Gabrielė says:

    Na va, beveik kaip mano rytinis pudingas šiandien 🙂 Kaip tik buvau prisiminus tokius skrebučius 🙂

  2. Aušra says:

    Kažkam tai buvo primiršta sena, o man tai buvo naujovė 🙂 Kaip suprantu dar turiu daug visokių neišbandytų dalykų atrasti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Sumuštiniai su varške ir žalumynais

Tai mūsų naujieji pusryčiai. Visgi pavasaris įnešė naujovių ir pradėjome ieškoti lengvų skanių pusryčių. Glotnučiams man rytai dar per vėsūs, keptas kiaušinis atsibodo, sumuštiniai šiaip mūsų šeimoje nėra itin populiarūs. O vat šie sumuštiniai lengvesni, gaivumo suteikia žalumynai. Tad jei pabodo įprasti sumuštiniai su dešra ar sūriu, tikrai siūlau išbandyti.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Cinamoniniai lavašo traškučiai su vaisių salotomis

Desertas gavosi tikrai vykęs. Kai kas valgė jį vaisių salotas dėdami ant lavašo traškučių. Kai kas valgė traškučius atskirai, o vaisių salotas kabino šaukšteliu. Vaikai surinko visus likučius, o vėliau ieškojo cinamoninių lavašo traškučių. Deja…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux