Menu

Cinamoniniai skrebučiai

  • Cinamoniniai skrebučiai
  • Cinamoniniai skrebučiai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cinamoniniai skrebučiai


Autorius: Aušra

Data:

Čia mūsų šiandienos pusryčiai! Nuostabūs, saldūs ir be galo skanūs! Jei jūs irgi mėgstate cinamoną, tikrai patiks ir jums. Aš dariau greituoju būdu – tik sumaišiau produktus ir netryniau, kol cukrus ištirps. Gal būtų buvę tik dar skaniau, bet laikas buvo mano priešas ir reikėjo skubėti, nes jau alkani vaikai rinkosi prie stalo.

Cinamoniniai skrebučiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 325 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 8-10 riekių baltos forminės duonos
  • 100 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Jei jūsų sviestas tiesiai iš šaldytuvo ir turite mikrobangę, įdėkite sviestą į mikrobangę 15-20 sekundžių ir jis taps kambario temperatūros. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus duoną, indelyje iki vientisos masės.
  • Užtepkite paruošto mišinio ant duonos, nepaliekant kraštų.
  • Sudėkite užteptas duonos riekutes ant kepimo skardos ir kepkite 10 minučių. Tada įjungkite viršutinį kaitinimo elementą ir dar kelias minutes paskrudinkite.
  • Kvieskite visus prie stalo ir skanaukite šių skanių, traškiu viršumi skrebučių!

Šaltinis: The Pioneer Woman

  1. Gabrielė parašė:

    Na va, beveik kaip mano rytinis pudingas šiandien 🙂 Kaip tik buvau prisiminus tokius skrebučius 🙂

  2. Aušra parašė:

    Kažkam tai buvo primiršta sena, o man tai buvo naujovė 🙂 Kaip suprantu dar turiu daug visokių neišbandytų dalykų atrasti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštinių suktinukai

Sumuštinių suktinukai

Įspūdingai atrodantys užkandukai. Laiko susigaišta, bet dėl grožio ir įdomumo ko nepadarysi 🙂

Bananų-duonos pudingas

Bananų-duonos pudingas

Savaitgaliais, per Lietuvos ryto televiziją žiūrime kartu su vaikais Mokausi gaminti laidą. Arba tiksliau ją įsirašome ir žiūrime mums patogiu metu 🙂 Na bet čia jau ne esmė. Taigi kartą pasakiau vaikams – užteks tik žiūrėti, reikia kažko imtis ir išsirinkome kartu, kad ateinantį savaitgalį gaminsime šį pudingą. Kaip sutarėm, taip ir padarėm – aš supirkau visus produktus, juos susvėriau ir pakviečiau vaikus. O toliau jau darbavosi vaikai. Buvo visko 🙂 , bet svarbiausia ramiai reaguoti ir sakyti, kad visiems visko pasitaiko 🙂 Tada neatmušamas noras gaminti kitą kartą. Taip šį kartą ir aš elgiausi, pasikausčiau kantrybe ir visas nelaimes nuleidau niekais – juk iš tiesų visiems visko pasitaiko 🙂 Tad neužilgo skanavome lengvai pagaminamą desertą ir nuotaikos visų buvo puikios 😉 Net tėtis pritarė, jog desertas vertas dėmesio. Jei vat šalia būtume turėję ledų, būtų iš viso buvę puiku. Bet ir vienas pudingas savaime buvo skanus!

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.