Menu

Generolo Tso vištiena

  • Generolo Tso vištiena
  • Generolo Tso vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Generolo Tso vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Dėl patiekalo istorijos yra daug variantų sugalvota. Tačiau wikipedia sako, jog patiekalas pavadintas generolo Tso Tsung-tang garbei. Todėl šis patiekalas dar vadinamas ir generolo Tong, generolo Tang, generolo vištiena ir kt. pavadinimais. Tikroji šio patiekalo kilmė yra Amerika, kurioje kinų šefai sukūrė vištienos patiekalą priimtiną amerikiečių skoniui ir jis buvo itin populiarus, tad pradėtas gaminti ir Kinijoje, o su laiku ir visame pasaulyje.

Generolo Tso vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 461 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. labai šalto vandens
  • 150 g + 1 v.š. kukurūzų krakmolo (iš bėdos tinka ir bulvių)
  • 4 skiltelės česnako
  • nedidelis gabalėlis imbiero šaknies
  • 200-300 ml vandens
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 v.š. balto vyno acto
  • aliejaus kepimui
  • 1 aitrus pipiras (kai neturiu, pakeičiu žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių)
  • svogūnų laiškai, papuošimui

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumetame į tešlą, paruoštą iš 150 g krakmolo, kiaušinio ir ledinio vandens. Gerai išmaišome, kad vištieną tešla padengtų iš visų pusių.
  • Susmulkiname česnaką ir imbierą. Aitrųjį pipirą supjaustome įstrižomis riekutėmis. Svogūnų laiškus supjaustome juostelėmis.
  • Iš karto pasiruošiame padažą – į vandenį supilame sojos padažą, actą ir cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta.
  • Keptuvę gerai įkaitiname ir įpilame aliejaus. Tuomet į įkaitusį aliejų dalimis dedame vištieną ir apkepame gerai iš visų pusių, tačiau stengiames neperkepti. Vištienos gabaliukai turi būti su traškia plutele, tačiau sultingu vidumi. Iškepusius gabaliukus sudedame ant kepimo popieriaus.
  • Baigus kepti vištieną, į keptuvę sudedame česnaką ir imbierą. Maždaug po minutės supilame padažą ir kaitiname, kol jis užverda. Tuomet puodelyje išmaišome 1 šaukštą krakmolo su šlakeliu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Lengvai pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
  • Į padažą sudedame vištienos gabaliukus ir kelias minutes pakaitiname.
  • Prieš patiekiant, suberiame aitraus pipiro gabaliukus ir svogūnų laiškus. Valgome su ryžiais. Skanaus!

Šaltinis: Deja, jau uždarytas lietuviškas blogas Kai netingiu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Širdelių ir morkų troškinys

Širdelių ir morkų troškinys

Jei praeitas receptas buvo sveikas, tai šis pigus. Juk visokių reikia turėti variantų. Šį troškinį gaminau net tris kartus, kol galų gale apsisprendėm, kad jis visgi mums patinka. Antrą kartą kai gaminau mus buvo išgąsdinęs morkiškas skonis. Tad rinkitės šviežias, traškias ir skanias morkytes ir tikrai viskas bus labai gerai. Mūsų vaikai šitokių nesusipratimų nevalgo, tad skanavom su vyru pietums. Ir buvo taip skanu, kad suvalgėm tikrai daugiau nei porcijai priklauso. 🙂

Kalnakasių marinatas

Kalnakasių marinatas

Keistas pavadinimas? Man irgi, bet kai išsikepėm kepsnius, supratau, jog pavadinimo tikrai nekeisiu, nes kepsniai buvo labai apskrudę dėl didelio aliejaus kiekio marinate. Be to apskrudimas buvo toks labai įdomus, atrodo mėsa turėtų būti tiesiog sudegusi ir kieta, bet viskas buvo priešingai, net ir smarkiai apskrudusiose vietose mėsa buvo labai sultinga ir minkšta. Visi išgyrę marinatą, apsivalgėm ? Šis marinatas labai tiktų ir vištienai marinuoti, tik dar neturėjom progos to išbandyti.