Menu

Generolo Tso vištiena

  • Generolo Tso vištiena
  • Generolo Tso vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Generolo Tso vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Garsus pavadinimas pateikalui teikia šiokio tokio žavesio. Ir nepajunti, kaip pagalvoji, jog reikia pabandyti. O po kurio laiko supranti, kad tai vienas iš šeimos favoritų, kurie turi būti gaminami ganėtinai retai, nes apsivalgymas garantuotas. Be to, kaip ir dauguma Azijos virtuvių patiekalų, pagaminamas ganėtinai greitai. Tad jei skanu ir greita – tai juk super!

Dėl patiekalo istorijos yra daug variantų sugalvota. Tačiau wikipedia sako, jog patiekalas pavadintas generolo Tso Tsung-tang garbei. Todėl šis patiekalas dar vadinamas ir generolo Tong, generolo Tang, generolo vištiena ir kt. pavadinimais. Tikroji šio patiekalo kilmė yra Amerika, kurioje kinų šefai sukūrė vištienos patiekalą priimtiną amerikiečių skoniui ir jis buvo itin populiarus, tad pradėtas gaminti ir Kinijoje, o su laiku ir visame pasaulyje.

Generolo Tso vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 461 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 600 g vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 4 v.š. labai šalto vandens
  • 150 g + 1 v.š. kukurūzų krakmolo (iš bėdos tinka ir bulvių)
  • 4 skiltelės česnako
  • nedidelis gabalėlis imbiero šaknies
  • 200-300 ml vandens
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 4 v.š. cukraus
  • 1 v.š. balto vyno acto
  • aliejaus kepimui
  • 1 aitrus pipiras (kai neturiu, pakeičiu žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių)
  • svogūnų laiškai, papuošimui

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumetame į tešlą, paruoštą iš 150 g krakmolo, kiaušinio ir ledinio vandens. Gerai išmaišome, kad vištieną tešla padengtų iš visų pusių.
  • Susmulkiname česnaką ir imbierą. Aitrųjį pipirą supjaustome įstrižomis riekutėmis. Svogūnų laiškus supjaustome juostelėmis.
  • Iš karto pasiruošiame padažą – į vandenį supilame sojos padažą, actą ir cukrų. Maišome, kol cukrus ištirpsta.
  • Keptuvę gerai įkaitiname ir įpilame aliejaus. Tuomet į įkaitusį aliejų dalimis dedame vištieną ir apkepame gerai iš visų pusių, tačiau stengiames neperkepti. Vištienos gabaliukai turi būti su traškia plutele, tačiau sultingu vidumi. Iškepusius gabaliukus sudedame ant kepimo popieriaus.
  • Baigus kepti vištieną, į keptuvę sudedame česnaką ir imbierą. Maždaug po minutės supilame padažą ir kaitiname, kol jis užverda. Tuomet puodelyje išmaišome 1 šaukštą krakmolo su šlakeliu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Lengvai pakaitiname, kol padažas sutirštėja.
  • Į padažą sudedame vištienos gabaliukus ir kelias minutes pakaitiname.
  • Prieš patiekiant, suberiame aitraus pipiro gabaliukus ir svogūnų laiškus. Valgome su ryžiais. Skanaus!

Šaltinis: Deja, jau uždarytas lietuviškas blogas Kai netingiu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo “Ale tikrai …

Citrininė vištiena

Citrininė vištiena

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux