Menu

Kopūstų ir faršo apkepas

  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kopūstų ir faršo apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms, todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Kopūstų ir faršo apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 kg kopūstų arba kalafiorų (naudojau 1/3 kalafioro ir 2/3 kopūsto)
  • 500 g faršo (naudojau liesą kiaulieną)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • druskos
  • pipirų
  • 200 g fermentinio sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Kopūstą susmulkiname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Jei naudojame kalafiorą – jį irgi apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje atskirai. Kopūstus nusunkiame.
  • Faršą pakepiname su susmulkintu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
  • Kepimo formą ištepame sviestu. Faršą ir kopūstą sumaišome, supilame į kepimo formą.
  • Kiaušinius išplakame su pienu ir supilame ant kopūstų ir faršo mišinio. Apibarstome tarkuotu sūriu.
  • Kepame apie 30 minučių iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Sondre parašė:

    Skanu 🙂 Gaminsiu dar karteli . Bet mums per daug kopustu buvo,tai kita kart zymiai maziau desiu

  2. Aušra parašė:

    Manau dalį kopūstų galima pakeisti ir kitomis daržovėmis, kad įvairovė būtų. Ir sumažinti kopūstus visada galima 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spagečiai su vištiena

Spagečiai su vištiena

Greiti ir skanūs pietūs. Nežinau kodėl iki šiol šis patiekalas čia neatsirado šiame bloge, nes atrastas jis prieš daug metų ir išbandytas jau tikrai ne vieną kartą.

Netikras zuikis vaikams

Netikras zuikis vaikams

Dariau šį receptą nusiteikusi skeptiškai. Net druskos įdėjau truputį tam atvejui jei vaikai nevalgys, sakiau gal bent tėtei įtiks ? O suklydau ir dar taip smarkiai. Vaikai visą vakarą šiltą, o paskui ir šaltą zuikutį dorojo.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!