Menu

Kopūstų ir faršo apkepas

  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Kopūstų ir faršo apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms, todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Kopūstų ir faršo apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 kg kopūstų arba kalafiorų (naudojau 1/3 kalafioro ir 2/3 kopūsto)
  • 500 g faršo (naudojau liesą kiaulieną)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • druskos
  • pipirų
  • 200 g fermentinio sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Kopūstą susmulkiname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Jei naudojame kalafiorą – jį irgi apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje atskirai. Kopūstus nusunkiame.
  • Faršą pakepiname su susmulkintu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
  • Kepimo formą ištepame sviestu. Faršą ir kopūstą sumaišome, supilame į kepimo formą.
  • Kiaušinius išplakame su pienu ir supilame ant kopūstų ir faršo mišinio. Apibarstome tarkuotu sūriu.
  • Kepame apie 30 minučių iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Sondre parašė:

    Skanu 🙂 Gaminsiu dar karteli . Bet mums per daug kopustu buvo,tai kita kart zymiai maziau desiu

  2. Aušra parašė:

    Manau dalį kopūstų galima pakeisti ir kitomis daržovėmis, kad įvairovė būtų. Ir sumažinti kopūstus visada galima 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂