Menu

Kopūstų ir faršo apkepas

  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Kopūstų ir faršo apkepas
  • Details
  • 2 komentarai
  • Related Items
Kopūstų ir faršo apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms, todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Kopūstų ir faršo apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 332 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 1 kg kopūstų arba kalafiorų (naudojau 1/3 kalafioro ir 2/3 kopūsto)
  • 500 g faršo (naudojau liesą kiaulieną)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • druskos
  • pipirų
  • 200 g fermentinio sūrio, tarkuoto

Instrukcijos:

  • Kopūstą susmulkiname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Jei naudojame kalafiorą – jį irgi apverdame kelias minutes pasūdytame vandenyje atskirai. Kopūstus nusunkiame.
  • Faršą pakepiname su susmulkintu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
  • Kepimo formą ištepame sviestu. Faršą ir kopūstą sumaišome, supilame į kepimo formą.
  • Kiaušinius išplakame su pienu ir supilame ant kopūstų ir faršo mišinio. Apibarstome tarkuotu sūriu.
  • Kepame apie 30 minučių iki 200˚C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. Sondre parašė:

    Skanu 🙂 Gaminsiu dar karteli . Bet mums per daug kopustu buvo,tai kita kart zymiai maziau desiu

  2. Aušra parašė:

    Manau dalį kopūstų galima pakeisti ir kitomis daržovėmis, kad įvairovė būtų. Ir sumažinti kopūstus visada galima 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Bulviniai zrazai su kopūstais

Bulviniai zrazai su kopūstais

Gal ir jūs jau nebežinote, ką gaminti iš jau nusibodusių bulvių ir kopūstų? Vakar būtent su šia mintimi prisėdau prie kompiuterio. Radau receptą, kuriam reikia nemažai pasiruošimo, bet jis užtat kompensuoją sugaištą laiką savo pigumu (jau ne kartą įsitikinau, jog daug laiko sugaištama ne tik gaminant pasaulinio lygio šedevrus, bet ir stengiantis pamaitinti šeimyną kuo pigiau). Aš iš vakaro išsiviriau bulves ir kiaušinį bei pasitroškinau kopūstus, kad kita dienai liktų tik suformuoti zrazus ir kepti. Vyras buvo maloniai nustebintas, o mane zrazų kvapas nukėlė į vaikystę (nors mano mama tik vieną kartą gamino kažką panašaus, bet man tai labai patiko 🙂 ).

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.