Menu

Lazdyno riešutai kakavoje

  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Lazdyno riešutai kakavoje
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Lazdyno riešutai kakavoje


Autorius: Aušra

Data:

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Lazdyno riešutai kakavoje

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 160 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. lazdyno riešutų (ar kitų riešutų, migdolai irgi skaniai gaunasi)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. kakavos miltelių
  • 1 kiaušinio baltymas
  • 1/4 p. agavos sirupo, auksinio sirupo ar medaus
  • 1/4 a.š. druskos
  • Riešutų apvoliojimui:
  • 2 a.š. kakavos miltelių
  • 2 a.š. cukraus pudros

Instrukcijos:

  • Įjungiame orkaitę ir nustatome 135˚C. Kepimo skardą išklojame silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Visus ingredientus, išskyrus riešutus, išmaišome dubenėlyje. Įmaišome riešutus ir gerai permaišius supilame į kepimo skardą.
  • Kepame riešutus orkaitėje 35-40 minučių, kas 10 minučių vis pamaišydami. Kepimo pabaigoje stebėkite, kad riešutai nepradėtų degti (man ir 40 minučių kepant, niekada taip nenutiko).
  • Riešutams leidžiame atvėsti kepimo skardoje. Tada sumetame į kakavos ir cukraus pudros mišinį ir gerai apvoliojame.
  • Riešutus sudedame į grąžų indelį, o kakavos ir cukraus pudros perteklių supilam į indelį – pravers jei riešutai pastovės drėgoje temperatūroje ir pasidarys lipnūs. Juos galima bus vėl apvlioti paliktame mišinyje ir vėl skanauti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Family fresh cooking

  1. Indrė says:

    Taip – laaabai net užkrečiantis dalykas 🙂

  2. Aušra says:

    Va dar cinamoninis pop corn”as labai užkrečiantis yra 😉 Bet dar niekaip nesugebėjau rankos ištiesti link fotoaparato, kol juos valgiau 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Braziliška kava su kakava

Braziliška kava su kakava

Savaitgalis – puikus metas pasilepinti. Kadangi šis gėrimas yra labai saldus, priskiriu jį prie desertų. Todėl jis tikrai puikiai tinka sekmadienio popietinei poilsio minutei.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.