Menu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

  • Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu
  • Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu


Autorius: Aušra

Data:

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Keletas mano pastebėjimų. Barstydami lavašą druska – nepadaukinkite, nes padažas savaime bus sūrokas. Jei bijote, kad svogūnų laiškai nubyrės bevalgant – žinokite, kad viskas bus gerai, jie tikrai nebyra kaip pašėlę. Padažą pritaikiau pagal savo virtuvės atsargas, bet manau nuo to jis nei kiek nesuprastėjo. Beje, pastebėjau, kad parduotuvėje pardavinėjami lavašai nesmarkiai skiriasi pagal storį – žinoma čia geriau rinktis kuo plonesnį, nes trapučiai nuo to bus tik trapesni.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 251 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • Lavašo traškučiams:
  • 1 didelis lavašas
  • 25 g lydyto sviesto
  • prieskoninės druskos
  • 1 v.š. smulkintų svogūnų laiškų (nebūtina)
  • Sūrio su mėlynuoju pelėsiu padažui:
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (naudojau Memel Blue)
  • 2 a.š. saldaus baltojo vyno (keičiau į vandenį)
  • 100 ml grietinės
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio (keičiau į džiovintus bazilikus ir petražoles)
  • druskos (mums visai neprireikė)
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Lavašą išskleidžiame ir ištepame lydytu sviestu. Apibarstome prieskonine druska ir smulkintais svogūnų laiškais.
  • Lavašą supjaustome ar sukarpome į norimo dydžio gabalėlius ir sudedame į kepimo skardą.
  • Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Mano patarimas – kepkite tik vieną skardą vienu metu, nes kitaip traškučių kepimo laikas ilgėja ir sunku suvaldyti, kad nesudegtų.
  • Kol kepa paskutinė traškučių skarda, pasiruošiame padažą. Į smulkintuvo indą sudedame sviestą, pelėsinį sūrį, vyną, grietinę ir pasirinktas prieskonines žoleles. Sutriname iki vientisos masės. Jei reikia, pagardiname druska ir pipirais.
  • Padažą supilame į taurę ir patiekiame kartu su lavašo traškučiais. Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos)

  1. […] jau esu išbandžiusi sūrių lavašo traškučių variantą, šis bus puikus variantas vaikams per […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂