Menu

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

  • Balzaminės šparaginių pupelių salotos
  • Balzaminės šparaginių pupelių salotos
  • Details
  • 3 komentarai
  • Related Items
Balzaminės šparaginių pupelių salotos


Autorius: Aušra

Data:

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 149 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 450 g šparaginių pupelių
  • 1/2 raudono svogūno
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 50 g fetos, trupintos
  • Užpilui:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v.š. citrinų sulčių
  • 1,5 v.š. balzamiko acto
  • 1-2 skiltelės česnako, traiškytų
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Nedideliame inde sumaišyti visus užpilo ingredientus.
  • Šparaginių pupelių galus nupjauti ir nuplauti. Dėti jas į verdantį vandenį ir virti 3-4 minutes, kol bus išvirusios bet dar traškios. Nupilti vandenį ir pupeles sudėti į ledinį vandenį, tam kad sustabdyti virimą. Pupeles nusausinti ir supjaustyti 3-4 cm ilgio pagaliukais.
  • Raudoną svogūną susmulkinti. Vyšninius pomidorus perpjauti per pusę.
  • Inde sumaišyti šparagines pupeles, svogūną ir užpilą. Padėti indą į šaldytuvą pasimarinuoti bent valandai.
  • Prieš patiekiant salotas į jas įmaišyti pomidorus ir trupintą fetą. Atsargiai permaišyti ir tiekti. Skanaus!

Šaltinis: Taste of Home

  1. Odeta parašė:

    Kaip as siandien viska sukirsciau:) 3 saldainiai pietums ir tik dabar namo parsiradau:( Atidariau saldytuva, o ten NIEKO greito…nervas sueme: buvo salta bulve, raugintas agurkas, marinuotas artishokas, 1/8 paprikos, o galiausiai slapiankes is vyro rezervo:((( Nekenciu tokiu dienu!!!!;(((

  2. Aušra parašė:

    Mielai pavaišinčiau 😉 Tik kad toloka kelionė susidarytų…

    Bet žinok pas mus būna dienų irgi tokių kaip tavo, kai šaldytuve nieko doro nėra, o po darbo ir jėgų nėra ką nors gaminti. Tokiu momentu eina viskas kas papuola po ranka – trapučiai, konservuoti kukurūzai, kefyras. Bet kas blogiausia, kad privalgai to š… (na čia taip vyras vadina), ir jautiesi nei soti, nei patenkinta, tik jauti kad pilvas pilnas ir tiek. O malonumo nulis…

  3. Odeta parašė:

    Butent, saves gaila pasidare…jus cia viska taip skaniai, o as visokio S prisirijau, nei soti, nei laiminga, nei ka nors jauciau….o baisiausia, kad rytoj tas pats laukia:(
    Ech, nesiguosiu, juk buna ir geru akimirku!
    Kai iseisiu is savo TRANSO ( as taip ta laikotarpi vadinu) ka nors sveiko sveiko pagaminsiu:)
    Tavo salotos atrodo nerealiai:)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau „Ar skanu?”, išgirdau atsakymą „O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉