Menu

Citrininė vištiena

  • Citrininė vištiena
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Citrininė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Vištiena pas mus dažnai karaliauja ant pietų ar vakarienės stalo, tad vis ieškau naujų jos paruošimo būdų. Iki šiol citrininės vištienos mūsų meniu nebuvo, tačiau net ir iškepus po ilgesnės pertraukos šias vištienos šlauneles iš vyro lūpų išgirstu “Mhmmm skanuuu”, o aš tik lūpų kampučiuose nusišypsau ir atsakau, jog žinau, nes gaminu jau ne pirmą kartą 🙂 Šiame recepte citrinos rūgštelė jaučiasi saikingai, tikrai nėra taip, kad sutrauktų žandus nuo jos, tad mūsų namuose valgo ją visi – ir vaikai, ir suaugę.

Citrininė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 488 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1,4-1,8 kg vištienos dalių (šlaunelės rekomenduotina)
  • 2 v.š. citrinos žievelės, tik geltonas sluoksnis
  • 1/3 p. citrinų sulčių
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 2 v.š. šviežio arba 2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 v.š. šviežio arba 1 a.š. džiovinto rozmarino
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. juodųjų pipirų
  • 2-3 v.š. lydyto sviesto

Instrukcijos:

  • Citrinos sultis, žievelę, česnaką, čiobrelį, rozmariną, druską ir pipirus sumaišyti inde. Peiliu keliose vietose įpjauti vištienos dalis, kad marinatas geriau įsigertų. Vištienos dalis sudėti į marinatą, pavartyti, kad visos dalys pasirengtų marinatu. Indą uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Marinuoti ne mažiau 2 valandų.
  • Orkaitę įkaitinti iki 210°С. Vištieną sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu oda į viršų. Marinatą pasilikti. Visas vištienos dalis aptepti lydytu sviestu.
  • Kepti 50-55 minutes, kol odelė vištienos apskrus ir paruduos, o įpjovus vištieną iš jos bėgs skaidrios sultys. Per vidurį kepimo vištieną aplaistyti atidėtu marinatu.
  • Iškepusią vištieną išimti iš orkaitės, uždengti folija ir leisti pastovėti 10 minučių. Tiekti su kepimo metu susidariusiomis sultimis. Skanaus!

Šaltinis: Simply Recipes

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.