Menu

Faršo ir sūrio apkepas

  • Faršo ir sūrio apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Faršo ir sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 371 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g kotletams paruošto faršo (arba 300 g maltos mėsos + prieskoniai, batonas)
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Kepimo formos dugną ištepti sviestu (šį žingsnį galima praleisti, jei naudojate silikoninę kepimo formą).
  • Lygiu sluoksniu sudėti faršą į kepimo formą.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir užpilti grietine.
  • Kepti iki 180°С orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!

Šaltinis: Irisha-Irishka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂