Menu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 376 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 v.š. kvietinių miltų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, pjaustytas labai smulkiai
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti. Dėti ant didelio lapo kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės, apgaubti ir pamušti mėsos muštuku arba kočėlu, kad gautųsi vienodo storio gabaliukai. Pasūdyti, papipirinti, apibarstyti miltais ir palikti.
  • Ant nedidelės kaitros įkaitinti šaukštą aliejaus. Suberti svogūną ir kepti apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir maždaug 10 sekundžių kepti pamaišant.
  • Įmaišyti pomidorus, kartu su jų sultimis ir užvirinti. Lėtai troškinti apie 20 minučių, kol padažas pasidarys ganėtinai tirštas. Kartkartėmis pamaišyti ir patraiškyti pomidorus. Gerai pasūdyti ir pagardinti juodaisiais pipirais.
  • Nustatyti vidutinę kaitrą ir kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Sudėti mėsą ir kiekvieną pusę kepti po 5-8 minutes, kol iškeps ir pagels. Kadangi mėsa kepant labai taškosi, mes uždengiame ją dangčiu nuo paprasto puodo ir dar paspaudžiame juo mėsą, kad krūtinėlių paviršius vienodai apskrustų. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės ir iškarto patiekti su pomidorų padažu. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvės ekspresas (Alma littera, 2010)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.