Menu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 376 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 v.š. kvietinių miltų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, pjaustytas labai smulkiai
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti. Dėti ant didelio lapo kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės, apgaubti ir pamušti mėsos muštuku arba kočėlu, kad gautųsi vienodo storio gabaliukai. Pasūdyti, papipirinti, apibarstyti miltais ir palikti.
  • Ant nedidelės kaitros įkaitinti šaukštą aliejaus. Suberti svogūną ir kepti apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir maždaug 10 sekundžių kepti pamaišant.
  • Įmaišyti pomidorus, kartu su jų sultimis ir užvirinti. Lėtai troškinti apie 20 minučių, kol padažas pasidarys ganėtinai tirštas. Kartkartėmis pamaišyti ir patraiškyti pomidorus. Gerai pasūdyti ir pagardinti juodaisiais pipirais.
  • Nustatyti vidutinę kaitrą ir kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Sudėti mėsą ir kiekvieną pusę kepti po 5-8 minutes, kol iškeps ir pagels. Kadangi mėsa kepant labai taškosi, mes uždengiame ją dangčiu nuo paprasto puodo ir dar paspaudžiame juo mėsą, kad krūtinėlių paviršius vienodai apskrustų. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės ir iškarto patiekti su pomidorų padažu. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvės ekspresas (Alma littera, 2010)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Aštriai pikantiški vištienos sparneliai

Kai oras dar nebuvo taip sušilęs, labai užsinorėjome kažko paskanauti prie alaus. Tad pasikoregavau receptą pagal save ir iškepiau šiuos sparnelius orkaitėje. Dabar juos reikėtų matyt dar kartą pakartoti ir iškepti ant laužo. Kaip bebūtų labiausiai mane stebino priekonių gausa, tačiau jie taip gerai tarpusavyje dera. Mums labai patiko! Ir net vyras, kuris nemėgsta kmynų, nemurmėjo, kad kažkas kliūna 🙂

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂