Menu

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kartais, kai šaldytuve yra ne tiek ir daug produktų, save vis tiek galima palepinti skaniu maistu. Šiam receptui reikia nusipirkti tik konservuotų pomidorų ir vištienos krūtinėlių, o visa kita – beveik visi ir taip turim namuose. Tiesa, kad iš nesudėtingų produktų gautusi šis tas skanaus, reikia pradžioje pastovėti ilgiau prie padažo. Neslėpsiu, jo paruošimas atima laiko, tačiau man jis daug skanesnis nei pirktinis pomidorų padažas. Žinoma, vaikai tam nepritarė 🙂 Na dėl skonių nesiginčysim.

Vištienos krūtinėlė su naminiu pomidorų padažu

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 376 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 v.š. kvietinių miltų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, pjaustytas labai smulkiai
  • 2 skiltelės česnako, traiškytos
  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių, smulkintų

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti. Dėti ant didelio lapo kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės, apgaubti ir pamušti mėsos muštuku arba kočėlu, kad gautųsi vienodo storio gabaliukai. Pasūdyti, papipirinti, apibarstyti miltais ir palikti.
  • Ant nedidelės kaitros įkaitinti šaukštą aliejaus. Suberti svogūną ir kepti apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėti česnaką ir maždaug 10 sekundžių kepti pamaišant.
  • Įmaišyti pomidorus, kartu su jų sultimis ir užvirinti. Lėtai troškinti apie 20 minučių, kol padažas pasidarys ganėtinai tirštas. Kartkartėmis pamaišyti ir patraiškyti pomidorus. Gerai pasūdyti ir pagardinti juodaisiais pipirais.
  • Nustatyti vidutinę kaitrą ir kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų. Sudėti mėsą ir kiekvieną pusę kepti po 5-8 minutes, kol iškeps ir pagels. Kadangi mėsa kepant labai taškosi, mes uždengiame ją dangčiu nuo paprasto puodo ir dar paspaudžiame juo mėsą, kad krūtinėlių paviršius vienodai apskrustų. Iškepusią vištieną išimti iš keptuvės ir iškarto patiekti su pomidorų padažu. Skanaus!

Šaltinis: Virtuvės ekspresas (Alma littera, 2010)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pomidorų salotos su Fetos sūriu

Pomidorų salotos su „Fetos” sūriu

Suradau lengvą vakarienę, kuri (mano pačios nuotabai) itin patiko mano brangiausiajam. Tad dėl rytojaus vakarienės viskas nuspręsta – vėl bus šios salotos, tik jau pilną porciją darysiu, nes vyras skundėsi, jog buvo mažai. O gal tiesiog per skanu 🙂

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Cukinijų ir vištienos apkepas

Cukinijų ir vištienos apkepas

Autorius: Aušra Data: 2024-07-12 Vasara visada asocijuojasi su per daugiu cukinijų derliumi 🙂 Kai mama užklausė ar atvežti cukinijų ir kukliai atsakiau, jog kol kas nereikia, nes dar turiu dvi (ne parduotuvės dydžio) cukinijas, ir …

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.