Menu

Lietiniai su brinzos sūriu

  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lietiniai su brinzos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Ryt Užgavėnės, ir atrodo, jei nebūtų vaikų, tai labai lengvai jas ir užmirščiau, bet jau likus savaitei iki jų vaikai pradeda priminti, jog reikės blynų ir jau renkasi kokių norės neštis į mokyklą. O mano galvoj kaip įprastai – mintys kaip sočiai ir skaniai pamaitinti šeimą. Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies. Man tai žinoma labai smagu 🙂 Bet kadangi, kai būna labai skanu, sunku laiku sustoti, aš šių lietinių nekepu labai dažnai. Bet per Užgavėnes tikrai galima save palepinti 😉

Lietiniai su brinzos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 g brinzos sūrio
  • 200 g grietinės
  • 40 g aliejaus ar sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Iš miltų, pieno, dviejų kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą lietiniams. Dalį riebalų įmaišyti į tešlą (kitą dalį palikite keptuvės patepimui).
  • Iškepti lietinius riebalais pateptoje keptuvėje. Lietiniai turi būti truputį storesni nei įprastai.
  • Brinzos sūrį sutrinti su 100g grietinės.
  • Lietinius įdaryti brinzos ir grietinės įdaru.
  • Įdarytus lietinius sudėti į karščiui atsparų indą.
  • Iš likusios grietinės bei kiaušinio ir žiupsnelio druskos padaryti užpilą. Supilti ant lietinių.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol lietiniai apskrus iš viršaus.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Кулинарный ежедневник. 365 разнообразных меню (2011)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.