Menu

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

  • Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis
  • Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis


Autorius: Aušra

Data:

Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂

Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 10 porcijos
Kaloringumas: 193 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 150 g avižinių sausainių
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 50 g migdolų
  • Kremui:
  • 200 g maskarponės arba kitokio grietinėlės sūrio
  • 100 ml cukraus pudros
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 ml šviežių trintų mėlynių arba jų uogienės
  • 1 v.š. želatinos

Instrukcijos:

  • Sausainius ir migdolus sutrinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu.
  • Masę prispausti prie 24 cm diametro torto formos, išklotos kepimo popieriumi, dugno. Pagrindą dėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti trupučiu vandens ir leisti išbrinkti.
  • Kambario temperatūros sūrį išsukti su cukraus pudra ir ištirpinta želatina.
  • Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę. Taip pat sudėti trintas mėlynes arba uogienę ir tik šiek tiek pamaišyti.
  • Sūrio masę sudėti ant torto pagrindo ir dvi valandas arba per naktį laikyti šaltai.
  • Prieš pateikiant papuošti pagal fantaziją ir galimybes 🙂 Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

  1. Asta parašė:

    Kaip aš mėėėėgstu tokius torčiukus, niam niam 🙂

  2. Indrė parašė:

    Aš pagrindą visad darau su Selga ir niekad blogai nebūna. O jei sviesto nebeturiu kartais net vandens įpilu – koks ten sausainiams skirtumas, kas juos sulipins iš naujo 🙂

  3. Aušra parašė:

    Aš tai vis bijau, kad per daug sviesto pagrinde bus, nes paskui būna toks ne sausaininis pagrindas o sviestas su sausainiais 🙂 Todėl ir nedėjau papildomai, bet šiaip tai tie trupinukai ganėtinai žavesio pridėjo torto kremui 🙂

    Asta, aš irgi mėgstu tokius – jie greitai pasidaro, gaivūs ir visų mylimi 🙂 Na bent jau pas mane šeimoje tai tikrai visi tokius labai mėgsta. O vat apie biskvitinius tortus vyro nuomonė aiški – gali jų ir nebūti.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rūgpienio pudingas

Rūgpienio pudingas

Iš kaimo atsivežėm daug pieno, bet iš mūsų pieno gėrikai ne kokie, tai dabar turim daug naminio rūgpienio. Va ir bandau su juo naujus receptus. Rezultato tikrai tokio skanaus nesitikėjau. Kas valgė, tas gyrė. O kas smagiausia, desertas tikrai super paprastas ir greitai padaromas. Tik va sulaukti kol sustingsta dar reikia…

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.

Varškės kremas su braškėmis

Varškės kremas su braškėmis

Nepaprastai paprastas ir neįtikėtinai greitai pagaminamas desertas.

Uogų ir bananų šerbetas

Uogų ir bananų šerbetas

Šiltos dienos dar sugrįš, tad reikia būti pasiruošusiems. Siūlau išbandyti greitus ledus, kurie ypač patinks vaikams, nes nereikia laukti kol jie sustings. Tiesiog sutrinam ir skanaujam!