Menu

Pyragas Tosca su rabarbarais

  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas Tosca su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

2023-06-11: Šį savaitgalį kepiau pyragą net kelis kartus. Kadangi nepatinka matuoti miltų ar cukraus mililitrais, tai perskaičiavau ir patikrinau su gramais kaip būtų. Mums šis pyragas prilygsta tortui – švelnus biskvitas, gaivi rabarbarų rūgštelė ir karamelės plutelė ant viršaus.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijos

Ingredientai:

  • 600-700 ml rabarbarų, pjaustytų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • Pyragui:
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 50 ml pieno
  • 110 g šviesių speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Užpilui:
  • 75 g sviesto, lydyto
  • 90 g (100 ml) cukraus
  • 2 v.š. kvietinių miltų
  • 1 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  • Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  • Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus. Susidariusio skysčio stengtis nepilti. Kepti dar 10 minučių
  • Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Taip pat supilti nuo rabarbarų susidariusį skystį. Gerai išmaišyti.
  • Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

  1. Asta parašė:

    O, šitą knygą ir aš turiu 🙂 Tik nelabai gaminu… Pamenu, kepiau anąmet tą keksą, kur ant viršelio gabalėlis atpjautas taip gražiai atrodo. Visiška nesėkmė… bet gal tik bloga diena buvo kepiniams, juk ir taip būna kartais 🙂

  2. Aušra parašė:

    Grįšiu namo, tai pasižiūrėsiu atidžiau į viršelį 😀 Ten žinau, kad buvo keksas su vyšniomis ir jį kepiau, tai jau yra įdėtas šitam puslapyje. Bet žinau, kad ir kitų pyragų nuotraukos buvo… O kurį tiksliau bandei?

  3. Forelle parašė:

    Aš irgi visas tris knygutes turiu, kažką tikrai gaminau, bet dabar vėl jos paslėptos, nors trečioji, saldžioji knyga, yra prikaišiota lapelių, žyminčių ką reikės gamint 🙂

  4. Aušra parašė:

    Iš trijų knygučių apie saldumynus pas mane irgi favoritė 🙂 Nors stengiusi ir kitų nepamiršti, nes jose irgi yra gerų bei greitų receptų, kad man ypatingai patogu po darbo dienos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.