Menu

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis


Autorius: Aušra

Data:

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 419 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g ryžių
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 vištų šlaunelės ar išpjovos gabaliukai
  • 2 pomidorai
  • 1 citrinos tarkuota žievelė ir sultys
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100-150 g voveraičių, baravykų ar pievagrybių
  • 100 ml saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 v.š. petražolių, smulkintų
  • 2 v.š. mėtų, smulkintų

Instrukcijos:

  • Užkaisti ryžius.
  • Griežinėliais supjaustyti svogūną ir sutrinti česnakus.
  • Vištieną susmulkinti gabaliukais, pomidorus kubeliais.
  • Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 1-2 minutes pakepinti svogūnus ir česnakus.
  • Sudėti ir pakepinti vištienos gabaliukus.
  • Tada pridėti citrinos žievelių ir įpilti sulčių, kaitinti 3-4 minutes.
  • Sudėti pomidorų kubelius, susmulkintus grybus, supilti aitriųjų paprikų padažą ir medų, užberti druskos ir išmaišyti.
  • Pabaigoje sudėti išvirusius ir nusausintus ryžius, pakaitinti.
  • Užberti šviežių kapotų petražolių ir mėtų.
  • Tiekti iš karto. Skanaus!

Šaltinis: Nebrangi namų virtuvė (Ekspress Leidyba, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Japoniška vištiena

Japoniška vištiena

Labai skani vištiena. Jau gaminau kelis kartus, tačiau nufotografuoti labai sunkiai sekėsi. Pirmą kartą stengiausi suvirti skystimą, kad gautųsi glazūra, tačiau vištiena labai suvirė ir tiesiog byrėjo nuo kaulų. Antrą kartą vištienos nesuviriau bet ir skystis nebuvo tirštas 🙂 Tikriausiai teisingiausia būtų, kai vištiena išverda, ją išimti ir kaitinti tik skystį 🙂 Bet skaniai šeimos vakarienei ir pirmas, ir antras variantas puikiai suėjo.

Salotos su vištiena ir feta

Salotos su vištiena ir feta

Autorius: Aušra Data: 2019-06-25 Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad …

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Vištiena azijietiškai

Vištiena azijietiškai

Autorius: Aušra Data: 2020-11-04 Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite …

Nelipnios blauzdelės

Nelipnios blauzdelės

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man.