Menu

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis


Autorius: Aušra

Data:

Šis receptas gamintas seniai seniai, jau ir nuotraukas galvojau ištrinti, nes buvau pamiršusi iš kurios knygos gaminau. Tačiau netikėtai šią savaitę jį atradau, tad skubu dėti kol vėl nepasimiršo. Patiekalas tikrai paprastas ir greitas. Įspūdį paliko visiems teigiamą, dar ir dabar atsimenu 🙂 Tad skubantiems greitai vakarienei puikiai tiks.

Tortilijų ritinėliai su mėsa ir pupelėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 450 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 375 g jautienos, pjaustytos siauromis juostelėmis (naudojau kiaulienos išpjovą)
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta
  • 1/2-1 raudonas aitrusis pipiras, susmulkintas
  • 1/2 a.š. kmynų
  • 400 g skardinė konservuotų pomidorų, nupiltą skystį atidėti
  • 400 g skardinė konservuotų pupelių, skystį nupilti
  • 8 tortilijos
  • 4 v.š. rūgščios grietinės
  • pjaustytų šviežių kalendrų, papuošimui

Instrukcijos:

  • Mėsos juosteles pagardinti druska ir pipirais.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti mėsą, česnaką, aitrųjį pipirą, kmynus ir maišant kepti 5 minutes arba kol mėsa parus.
  • Sudėti pomidorus ir troškinti apie 3 minutes.
  • Supilti pasiliktas pomidorų sultis ir virti 8-10 minučių, kol skysčio sumažės.
  • Sudėti pupeles ir pakaitinti, kad viskas vienodai įšiltų. Jei reikia, pasūdyti, uždengti ir padėti šiltai.
  • Pašildyti tortilijas kelias minutes orkaitėje.
  • Ant tortilijų paskirstyti mėsos-pomidorų mišinį ir susukti į ritinėlius.
  • Tiekiant uždėti grietinės ir papuošti kalendromis.

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma Littera, 2005)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiauliena jūreiviškai

Kiauliena jūreiviškai

Trumpas recepto apibūdinimas – kiauliena, troškinta naminiame pomidorų padaže. Jau spėjau pagaminti kelis kartus. Pirmą kartą kiaulieną supjausčiau storesniais gabalais, antrą kartą – plonesniais. Vyras patvirtino, jog skaniau buvo antrą kartą. Beje, atsargiai su prieskoniais – kai skystis nuo pomidorų išgaruoja, skonis smarkiai suintensyvėja.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Autorius: Aušra Data: 2008-05-01 Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: idėja iš Dansukker

Chili con carne

„Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pipirinė kiauliena pitoje su česnakiniu padažu

Pristatu mūsų šeimos favoritą. Net nežinau kuo tiksliai jis mus pakerėjo, tačiau valgo apsilaižydami ne tik suaugę, bet ir vaikai. Jei pitų nedaryti patiems, o pirkti ir tik pašildyti, tai būtų itin greita vakarienė. Tačiau namuose keptos pitos man vis tiek bus skanesnės nei pirktinės, tad verta pažaisti su tešla truputį. Bandžiau kelis pitų variantus, bet šios man itin patiko, nes pavyko puikiai iš pirmo karto.