Menu

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Šokoladiniai sviestiniai sausainiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Šokoladiniai sviestiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Kalėdos atrodo praėjo jau taip seniai, nauji tikslai naujiems metams sudėlioti. Atrodo beliko gyventi įprasta kasdienybe ir laukti sekančios gražios šventės – Valentino dienos. Tačiau Kalėdas prisiminti visada smagu – tas galvojimą ką padovanoti malonaus savo artimiems žmonėms, kaip rasti laiko sugalvotoms idėjoms įgyvendinti ir galų gale jas vėlai vėlai vakare įgyvendinti. Manau čia ir yra visų Kalėdų esmė – ne gauti dovanas, o jas dovanoti.

Šiais metais pirmą kartą dalyvavau Kalėdų senelio slapuko projektuke. Buvo sunku išrinkti dovaną, ypatingai kai dovana turėjo būti perkama jau svetur. Bet galų gale nusprendžiau, kad matyt net jei ir Lietuvoje būtų reikėję siųsti dovaną, būčiau inkštusi 🙂 nes sunku juk dovanoti dovaną, kai žmogų pažįsti tik iš jo blog”o įrašų. Bet labai tikiuosi, kad Astai dovanėlę patiko 🙂

Už savo Kalėdinę dovanėlę labai dėkinga Inetai iš Gamyklėlės. Dalis dovanos buvo išbandyta kepant sausainius, tačiau arbatos prie jų nespėjau išgerti 🙂 Dar taupiausi, bet jau tuoj pasidarysiu puodelį arbatos ir išbandysiu 🙂 Ačiū!

Na o dabar truputį apie sausainius. Rinkausi forminius, nes vaikams taip buvau prižadėjusi. Rinkausi šokoladinius, nes pati taip norėjau. Rinkausi būtent šiuos, nes buvo parašyta, kad jie nepraranda formos kepimo metu. Ir ką galiu pasakyti – jie tikrai nepasikeičia. Tačiau tikėjausi traškesnių, o jie buvo tvirti, tačiau tuo pačiu ir minkšti. Tikrai nėra trapūs. Net ir kelias dienas pastovėję, jie išliko tokie patys. Bet nepagalvokit, kad jie buvo neskanūs. Baikit 🙂 Buvo visų labai išgirti. Darbe dalinau juos dovanų – dingo akimirksniu! Ir dar recepto labai gražiai prašė. Bet kad su mano tempais, jie tik dabar išvysta mano blog’o pasaulį.

Šokoladiniai sviestiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 60 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 140 g sviesto
  • 3/4 p. cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/3 a.š. kepimo miltelių
  • 1/3 p. kakavos
  • 1 1/2 p. miltų

Instrukcijos:

  • Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį ir įdėti vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
  • Sudėti kepimo miltelius ir druską. Vėl viską gerai išmaišyti. Įmaišyti kakavą. Po truputį įmaišyti miltus. Tešla turėtų gautis minkšta.
  • Dėti ją į šaldytuvą ir atvėsinti (šaldytuve palaikyti nuo 1val. iki kol atsiras laiko sausainiams kepti). Jei neturite laiko laukti ir norite kepti sausainius iš karto, į tešlą tiesiog įdėkite 1/4 puodelio miltų papildomai.
  • Išėmus tešlą iš šaldytuvo, iškočioti plonai ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus.
  • Formelėmis išspausti sausainius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 6 1/2 minutės.
  • Skanaus!

Šaltinis: LilaLoa

  1. […] Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.