Menu

Saldžiarūgštė vištiena

  • Saldžiarūgštė vištiena
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Saldžiarūgštė vištiena


Autorius: Aušra

Data:

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Saldžiarūgštė vištiena

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 515 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 2 (~300 g) vištienos krūtinėlės
  • 2 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • prieskoniai
  • 2-3 v.š. aliejus
  • Padažui:
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti)
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 2-3 skiltelės česnako
  • prieskoniai

Instrukcijos:

  • Vištieną supjaustyti kubeliais.
  • Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius, vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu.
  • Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir suberti vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti) ir nuolat maišant apkepti, kol gražiai paruduos.
  • Padažo ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Po to supilti jį ant vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
  • Patiekti su ryžiais.

  1. Sondre parašė:

    Valgiau kazka panasaus sveciuose , pavadinimu „Traski vistiena ” . Siandien eisiu pirkt vistienos is bandysiu gamint . Sakykit o ar labai svarbus tas sojos padazas ? Jo nemegstam , tai tikrai nedesiu , gal galima kuo kitu pakeist , pvz BBQ padazu ?

  2. Aušra parašė:

    Hmmm gal geriau Vorčesterio (Vusterio) padažu pabandyti pakeisti? Tiesiog BBQ padažų aš nenaudoju, tai man labai sunku pasakyti ar jie tinka ar ne…

    Internete randu beveik identišką visur sojos padažo pakaitalo receptą http://www.cookinggodsway.com/soy-sauce-substitute/ Net pačiai pasidarė įdomu pabandyti jį 🙂

  3. Sondre parašė:

    Labai skaniai gavosi ir be sojos padazo , vietoj jo dejau pomidoru padazo ir BBQ chilli padaza , super gavos 🙂 Sita irgi kartosim dar daug kartu . Einu toliau pasizvalgyt po jusu puslapi , ka naujo rytoj gamint 🙂

  4. Aušra parašė:

    Smagu, kad improvizacija pavyko 🙂

    O aš einu bent kelis senus receptus sutvarkysiu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.