Menu

Varškės-bulvių tinginiai

  • Varškės-bulvių tinginiai
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Varškės-bulvių tinginiai


Autorius: Aušra

Data:

Pirmas tikslas buvo tiesiog padaryti nuotrauką ir patalpinti ją į Mano receptai.lt puslapį. Tačiau kai šeimyna paragavo ir baisiausiai išgyrė, teko pagalvoti ir apie kitą tikslą – įsidėti receptą į savo blog”ą. Šiandien pakartotinai paruošiau šiuos tinginukus ir nusprendžiau, kad jų paslaptis – tinkamos varškės ir bulvių proporcijos. Nes aš juk bulvių ir varškės tinginukus ne kartą esu dariusi iš akies, bet tokie skanūs niekada nepavykdavo. Tad tikrai siūlau išbandyti mano kiek supaprastintą tinginukų variantą.

Varškės-bulvių tinginiai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 395 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 150 g miltų
  • 400 g varškės
  • 250 g virtų bulvių
  • 3 v.š. sviesto
  • 2 v.š. bulvių krakmolo
  • 2 kiaušiniai
  • druskos

Instrukcijos:

  • Virtas bulves sumalti arba sutarkuoti smulkia burokine tarka.
  • Į indą sudėti visus ingredientus ir gerai išminkyti.
  • Ant miltais pabarstyto stalviršio tešlą iškočioti į volelį ir supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais.
  • Virti pasūdytame vandenyje, kol iškils ir dar 1 min.
  • Valgyti su jum mėgstamu padažu, o mes ištikimi sviestui ir grietinei 🙂
  • Skanaus!

Šaltinis: Mano receptai.lt

  1. Dulke parašė:

    Labai skanu ir greita pagaminti. Taip pat tinka kaip priedas prie mesos. As taip pat linkusi i sviesta su grietine, bet taip pat tinka spirguciai.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių ir varškės paplotėliai

Grikių ir varškės paplotėliai

Kadangi po dukros “vakarienės” liko daug grikių, nusprendžiau išbandyti kažką naujo su jais. Ir svarbiausia šis eksperimentas patiko mano vyrui!

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Pomidoriukų Tulpės

Pomidoriukų Tulpės

Puikus pasirinkimas, kai vyrui reikia dovanoti gėles. Tokios tulpės ne tik papuoš stalą, bet ir skaniai susivalgys.

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Buckwheat and curd bake

Grikių košės ir varškės apkepas

irmą kartą gyvenime valgiau saldų grikių apkepą ? Man grikiai aplamai kur sunkiai įsivaizduojami. Dažniausiai valgom tik virtus su daug daug sviesto, arba dar varškės įsidedam. Bet nuobodu juk taip, tad čia man kažkas visai naujo. Valgėm su braškių uogiene ir buvo tikrai skanu. Fotografavau paskutinį apkepo gabaliuką atėmusi iš vyro lėkštės ? Vadinasi variantas tikrai vykęs, nors pradžioje į viską žiūrėjau skeptiškai.