Menu

Faršo ir brokolių pyragas

  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Faršo ir brokolių pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir brokolių pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Faršo ir brokolių pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 392 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 180 g miltų
  • 70 g grietinės
  • 70 g sviesto
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g faršo, paruošto kotletams kepti
  • 2 v.š. aliejaus
  • 200 g brokolių
  • 1 didelis svogūnas
  • pipirų
  • druskos
  • 150 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 1 kiaušinis
  • 200 g grietinės

Instrukcijos:

  • Visų pirma reikia pasiruošti tešlą. Miltus ir sviestą sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki trupinių. Į gautus trupinius sudėti grietinę, žiupsnelį druskos ir užminkyti tešlą. Ją ant pamiltuoto stalviršio iškočioti ir iškloti 26cm diametro pyrago formą.
  • Iš faršo suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apkepti aliejuje. Išdėlioti juos ant tešlos pagrindo.
  • Brokolius išskaidyti šakelėmis (jei šaldyti, užpilti verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikyti, tada nuvarvinti) ir išdėlioti tarp mėsos.
  • Svogūną nulupti, susmulkinti ir lengvai apkepti aliejuje. Kiek pravėsusius sudėti ant brokolių ir mėsos rutuliukų. Užbrastyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
  • Kiaušinius ir grietinę išplakti. Pagardinti druska ir pipirais. Užpilti ant paruošto pyrago.
  • Pyragą kepti iki 175°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, arba kol pyrago viršus pradės gražiai ruduoti. Tada leidžiame pravėsti ir vaišinamės!

Šaltinis: žurnalas Geri Patarimai siūlo. Konservavimas 2005 Nr.3

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Rūkytos vištienos krūtinėlės ir brokolių mišrainė

Kai savaitgalį mama sugalvojo daryti mišrainę, kurią paragavo darbe ir jai labai patiko, aš žiūrėjau į šią idėją skeptiškai. Bet mamos užsidegimas neblėso ir ji nusprendė pavaišinti ja mus. Keista, bet paragavus skeptiškumas dingo ir mums ji labai patiko. Mums, tai turiu galvoj suaugusius, nes vaikams strigo tai svogūnas, tai brokolis. Dėl majonezo gal tai ir nėra sveikiausias variantas, tačiau kaip greita vakarienė šiandien puikiai tiko.