Menu

Maltinukai su įdaru

  • Maltinukai su įdaru
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Maltinukai su įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Maltinukai su įdaru

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 292 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Maltinukams:
  • 500 g maltos mėsos (bandžiau ir su vištiena, ir su kiauliena)
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. krakmolo (kitą kartą dėčiau 3 v.š.)
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 svogūnas
  • įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)
  • Įdarui:
  • 2 virti kiaušiniai
  • 1 v.š. majonezo
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • Padažui:
  • 1 svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio morka
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 v.š. miltų
  • 1 skiltelė česnako
  • sviesto kepimui
  • įvairūs prieskoniai (druska, pipirai ir kt.)

Instrukcijos:

  • Visų pirma pasiruošti įdarą – kiaušinius susmulkinti ir sumaišyti su sūriu ir majonezu. Pagardinti prieskoniais.
  • Maltinukams skirtus produktus sumaišyti.
  • Užkaisti puodą su vandeniu ir kol jis užvirs suformuoti mėsos kukulius, į vidų įdedant šaukštą įdaro.
  • Sumažinti viryklės kaitrą ir dėti maltinukus į verdantį vandenį. Kai jie iškils, pavirti dar 5-10 minučių.
  • Kol maltinukai verda, keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti susmulkintą svogūną bei morką (šį kartą pas mane buvo tarkuota, bet išvaizdžiau atrodytų pjaustyta plonomis riekutėmis).
  • Miltus sumaišyti su grietinėle ir supilti į keptuvę.
  • Įspausti česnako skiltelę.
  • Pagardinti prieskoniais.
  • Kai padažas pradės tirštėti, sudėti kukulius ir dar patroškinti apie 10 minučių, atsargiai pavartant.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. Sondre parašė:

    Ruosiuosi daryti rytoj , sakykit o kodel reikia krakmolo ? Ar be jo kas pasikeistu ?

  2. Aušra parašė:

    Sveiki, krakmolas tam, kad maltinukai neissisirtu taip lengvai.

  3. Sondre parašė:

    A,viskas aisku tada , neturejau krakmolo,tai siek tiek isbego idaras , kita kart zinosiu 🙂 Aciu uz pamokele Ausryte 🙂

  4. Aušra parašė:

    🙂 Tai ir man suskyla, neišeina tokie kokių norėčiau. Bet juk svarbiausia skonis 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Ypatingieji kotletai

Ypatingieji kotletai

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Maltos mėsos, svogūnų ir kmynų troškinys

Troškinys nereikalauja daug laiko gamybai, tiesiog jam reikia laiko išsitroškinti. Žinoma per tą laiką galima pasiruošti salotas. Man prie jo itin būtų tikusios naminės šviežiai keptos bandelės, tačiau tokio malonumo negalėjau sau leisti, tad teko pasitenkinti batonu. Originaliame recepte kmynų dedasi smarkiai daugiau, tačiau čia pateikiu jau mums tikusį kiekį. Taip pat noriu įspėti – jei naudosite sultinį, tai druskos gali prireikti ir visai nedaug arba rizikuojate truputį nusūdyti (kaip kartais nutinka man 🙂 ).