Menu

Pasukų blyneliai

  • Pasukų blyneliai
  • Pasukų blyneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Pasukų blyneliai


Autorius: Aušra

Data:

Praėjusias kelias savaites, vyras tvarkė web serverio duomenis, to pasekoje buvo momentų, kai mano blog’as trumpam buvo išjungiamas. Tačiau galiu pasidžiaugti, kad pagaliau viskas grįžo į Lietuvą ir to pasekoje, puslapis pradėjo greičiau krautis (žinoma buvo padaryti dar keli papildomi pakeitimai įtakoję tai). Šiandien kai susiruošiau prisėsti prie naujo įrašo, pasijungusi labai nustebau – patvirtinimo laukė net 5 komentarai! O aš apie juos nieko nežinojau… Pasirodo nusimušė vienoje vietoje paštas ir aš negaudavau jokių pranešimų. Labai atsiprašau dėl to (mane pačią labai erzina, kai mano komentaras ilgai nebūna patvirtinamas kur nors kituose blog’uose, todėl manau kad yra tokių kaip aš ir daugiau). Bet jau viskas po truputį rimsta, ir baigiam išgaudyti paliktas smulkias klaideles. Galvoje žinoma dar yra krūvos planuojamų pakeitimų, tačiau viskas reikalauja laiko, o kaip bebūtų – laisvas laikas visų pirmą skiriamas šeimai. Tad pakeitimai po truputį bus judinami, tačiau lėtai.

Apsižiūrėjau, kad turiu labai daug išbandytų gerų receptų, kurie yra jau pritapę mūsų šeimoje, tačiau niekaip nenufotografuojami, todėl iki čia neatkeliauja. Tačiau dabar vienas po kito pasibers keli normalaus maisto receptai, ne pyragai. Pyragai juk ne maistas 🙂 kaip ir visi saldumynai. Kartais būna tingių dienų, kai bandau vaikus užkandžiais ar saldumynais užkimšti, kad nereikėtų pietų gaminti. Ir ką jūs manot? Pavakary jie visada prisistato ir prašo NORMALAUS maisto. Kad ir kaip tingėčiau tokiom akimirkomis, negaliu nepasidžiaugti jais ir teisingais jų pasirinkimais. Labai norėčiau, kad dar ilgai jų požiūris nesugestų. Tokiais momentais stumiu save nuo sofos ir einu kepti blynų – su jais juk visada vaikams galima įtikti 🙂 Šį kartą juos kepiau mažutėje keptuvėje per visą dugną, paskutiniu metu man tokie pradėjo labai patikti 🙂

Pasukų blyneliai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Kaloringumas: 351 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. kvietinių miltų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. lydyto sviesto ar aliejaus
  • 1 p. pasukų ar lieso kefyro
  • 2 v.š. maltų linų sėmenų, kviečių gemalų ar sėlenų (nebūtina, bet aš visada dedu)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Inde sumaišyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską, maltas linų sėmenis.
  • Kitame inde sumaišyti lydytą sviestą, kiaušinius ir pasukas.
  • Sausus produktus po truputį pilti į skystus ir užmaišyti tešlą.
  • Šaukštu dėti tešlą į aliejumi pateptą ir įkaitintą keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės kaitros. Kai viršuje atsiras oro burbuliukai, blyną atsargiai apversti ir dar minutę ar dvi pakepti.
  • Dėti blyną į lėkštę, užpilti grietine ir/ar uogiene ir valgyti. Skanaus!

Šaltinis: Becoming Lola

  1. Veronika parašė:

    Sveiki, blynai jau suvalgyti ir gavosi labai skanus 🙂 aciu uz recepta

  2. Aušra parašė:

    Va kaip smagu skaityti tokius žodžius 🙂
    Ačiū jums!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.