Menu

Baziniai biskočiai

  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Baziniai biskočiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Baziniai biskočiai


Autorius: Aušra

Data:

Vieną kartą gerdamos popietinę kavą/arbatą su bendradarbe kalbėjom apie skanumynus ir kalba pakrypo apie biskočius. O aš apie juos tuo metu buvau dar tik daug skaičiusi ir mačiusi, o pati išbandžiusi nebuvau. Tad bendradarbei prižadėjau, kad kitą kartą kai susitiksim (o mes susitinkam tik kartą į savaitę), būtinai atvešiu biskočių.

Biskočių esu nusižiūrėjusi ne vieną receptą, tačiau pačiam pirmam kartui nusprendžiau, kad reikia bandyti būtent pačius paprasčiausius – bazinius. O kad jie nebūtų tokie jau labai panašūs į džiūvėsėlius, papuošiau baltu ir juodu šokoladu. Darbe pradžioje pasijuokėm, kad atvežiau džiūvėsėlių, bet jie kažkodėl sėkmingai greitai dingo. Popietinei arbatėlei liko vos keli vargšiukai.

Baziniai biskočiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 vnt.
Kaloringumas: 86 kcal / 1 vnt.

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 3 1/4 p. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 p. aliejaus
  • 1 p. cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde sumaišyti miltus ir kepimo miltelius. Kitame inde sumaišyti aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Supilti skystą mišinį į miltus ir gerai išmaišyti, turi gautis ganėtinai lipti tešla. Tešlą padalinti į dvi dalis ir kepimo skardoje suformuoti du pailgus kepalėlius, per visą kepimo skardą. Juos lengvai paspausti. Kepti kol švelniai pagels ir bus tvirti, apie 25-30 minučių.
  • Kepalėliams leisti lengvai atvėsti, apie pusę valandos. Tada supjaustyti apie 1cm storio riekutėmis. Jas sudėti ant kepimo skartos. Vėl kepti apie 10 minučių, kol švelniai pradės ruduoti kraštai. Viduryje kepimo apversti riekutes.
  • Leisti pilnai atvėsti, tada galima puošti arba tiesiog sudėti į sandarų indą. Galima saugoti iki 2 savaičių.
  • Pasimėgaukite su puodeliu arbatos!

Šaltinis: delicious inspiration

  1. Odeta parašė:

    Labai neprastai atrodo tie Tavo baziniai biskočiai:))) Aš dar nedrįstu jų kepti, nors jau karts nuo karto vieną kitą saldumyną susuku:) O jeigu čia dar įmaišyčiau riešutų ar razinų, jie tada dar visai nebaziniai gautūsi? Ar tada ką nors specialaus reikėtų padaryti?

  2. Indre parašė:

    100 metų nekepiau jų 🙂 reiktų vėl kada prisiruošt 🙂

  3. Aušra parašė:

    Odeta, tikrai verta pabandyti ir ne taip sudėtinga ar laiko atima kiek įsivaizdavau pradžioje. Manau drąsiai gali įmaišyti kažką pagal fantaziją ir į šią tešlą. Tada biskočiai bus jau ne baziniai, bet Tavo 🙂

    Indre, kai kam šie skanėstai buvo atrasti prieš 100 metų 🙂 O man tik visai neseniai. Bet pakartoti primirštą gerą skanėstą visada verta 😉

  4. Julija parašė:

    Aš biskočius išbandžiau pirmąkart prieš kelias dienas. Super lengva juos gaminti. Receptas buvo iš žurnalo „Virtuvė Nuo…Iki…” 50 numerio. ŽIAURIAI patiko, kitąkart dvigubą normą kepsiu 😀 Rekomenduoju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lietiniai su kumpio ir sūrio įdaru

Lengva vakarienė ir ganėtinai greita vakarienė. Kiek bandydavau daryti įdarą su kumpiu ir sūriu, vis kažko trūkdavo. Tad kai pabandžiau šį įdarą supratau – būtent tai ko ir ieškojau. Pasirodo slaptas ingredientas – majonezas.

Kukuliai su obuoliais

Kukuliai su obuoliais

Greitai paruošiami kukuliukai su švelniu obuolių skoniu.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…