Menu

Jogurtinė duona

  • Jogurtinė duona
  • Jogurtinė duona
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Jogurtinė duona


Autorius: Aušra

Data:

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Jogurtinė duona

Užtruksime:
Išeiga: 1 kepalas
Kaloringumas: 2274 kcal / kepale

Ingredientai:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 15 g šviežių ar 5 g sausų mielių
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 45 g neutralaus aliejaus
  • 105 g šilto vandens
  • 20 g cukraus
  • 9 g druskos

Instrukcijos:

  • Visus produktus, išskyrus druską, sudėti į virtuvinio kombaino indą ir minkyti 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti dar 6 minutes.
  • Iš tešlos suformuoti rutuliuką ir pastatyti šiltai 30 minučių kildintis.
  • Iš pakilusios tešlos suformuoti duoną, trumpam panardinti į šaltą vandenį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Uždengti ir palikti 1,5 val. kilti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 230°C. Įdėjus duoną į orkaitę, kaitrą sumažinti iki 200°C. Kepti 25 minutes. Tada batoną išimti iš formos ir padėti ant orkaitės grotelių ir kepti dar 10 minučių. Paskutinis žingsnis labai svarbus, nes iš formos išimta duona yra labai minkšta plutele ir lengvai deformuojasi, o apkepta be formos – sutvirtėja. Duoną atvėsiname ir skanaujame!

Šaltinis: aguonėlė

  1. Aguonele parašė:

    Nu bet ir dailiai iskepe tau! Jau koretumas tai idealus, net susimasciau ar man tokia gavos :))

  2. Dailona parašė:

    Fantastiškai atrodo! Labai graži duonos forma. Kokį kepimo indą naudojate?

  3. Aušra parašė:

    Aguonėle, tikrai pas tave puikiai gavosi 😉 Nes kitaip nebūtų užkabinę išbandyti manęs 🙂

    Dailona, aš kepiau paprasčiausioje kekso formoj. Prekybcentriuose kiek mačiau tokios yra trumpesnės ir ilgesnės, tai čia ilgesnėje apie 30cm ilgio.

  4. Dailona parašė:

    Aušra, dėkui labai. Nubėgau su liniuote saviškių matuot, pasirodo 22-25 cm, todėl ir riekės man per mažos gaunasi. Reikia 30! Pasirodo, centimetrai net duonos kepime turi reikšmę :))))

  5. Aušra parašė:

    Bet tai jei forma pas tave mažesnė nei mano, tai gal didesnės riekės pas tave turėtų gautis? 🙂

  6. Akvilė parašė:

    Sveiki, bandau ir aš šiandien kepti orkaitėje, o ryt duonkepėje. Gal atskleisite kam reikalingas panardinimas į šaltą vandenį ir kiek jis turi trukti?

  7. Aušra parašė:

    Sveiki, tiksliai dėl panardinimo naudos negaliu atsakyti, bet manau iš dalies tai padeda nuo tešlos nuplauti miltų perteklių. Panardinimas tai toks turi būti trumpas – tik op ir viskas 🙂 Aš iš tiesų tai atsuku vandens čiaupą ir tiesiog pakišu suformuotą duoną po vandeniu ir nulieju.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Mielinės bandelės su dešrele

Mielinės bandelės su dešrele

Autorius: Aušra Data: 2009-09-24 Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė. Susipina irgi labai paprastai – išvaizda labai graži. Mielinės bandelės su dešrele Užtruksime: 2 val. Pagaminsime: 12-14 bandelių Ingredientai: Instrukcijos: …

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.