Menu

Faršo ir sūrio apkepas

  • Faršo ir sūrio apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Faršo ir sūrio apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Faršo ir sūrio apkepas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 371 kcal / 1 porcija

Ingredientai:

  • 400 g kotletams paruošto faršo (arba 300 g maltos mėsos + prieskoniai, batonas)
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Kepimo formos dugną ištepti sviestu (šį žingsnį galima praleisti, jei naudojate silikoninę kepimo formą).
  • Lygiu sluoksniu sudėti faršą į kepimo formą.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir užpilti grietine.
  • Kepti iki 180°С orkaitėje apie 1 valandą. Skanaus!

Šaltinis: Irisha-Irishka

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Naminis mėsainis

Naminis mėsainis su Havarti sūriu

Kai už lango taip karšta net nesinori nieko gaminti valgyti. O valgyti tai norisi vis tiek. Tad vėlyvą vakarą, kai jau pradeda bent truputį vėsti, kuriam savadarbį grilių ir kepam mėsainius. Mėsos paruošimą aprašysiu žemiau, o toliau jau komplektuojamės mėsainius pagal savo skonį ir pomėgius. Pas mus buvo bandelės, salotos lapas, pomidoro riekutė, kelių rūšių padažai ir žinoma sūris. Mėsainiai gavosi nepaprastai skanūs, gal dėl sūrio, gal dėl paskrudintų bandelių, o gal tiesiog kad juos darėmės namuose po labai ilgos pertraukos. Ir tikrai nesulyginamai skanesni gavosi, nei kokie pirktiniai.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!