Menu

Šokoladinis cukinijų pyragas

  • Šokoladinis cukinijų pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
Šokoladinis cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Šokoladinis cukinijų pyragas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. cukinijos, tarkuokos
  • 1/2 p. sviesto, tirpinto
  • 1/3 p. augalinio aliejaus
  • 1 3/4 p. cukraus (dabar mums užtenka 1 p.)
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 4 v.š. kakavos
  • 2 1/2 p. miltų
  • 1/2 p. šokolado čipsų arba šokolado gabaliukų
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 p. pieno
  • 1 a.š. vanilės
  • 2 kiaušiniai

Instrukcijos:

  • Gerai sumaišyti skystus produktus, į juos įmaišyti cukiniją.
  • Kitame inde sumaišyti sausus produktus ir po truputį juos įmaišyti į cukinijų masę.
  • Gerai išmaišyti.
  • Supilti į riebalais išteptą 25x30cm kepimo indą.
  • Kepti 160-170°C temperatūroje 40-45 minutes (arba kol degtukas iš pyrago išlys sausas).
  • Jei yra noro, ataušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Spice Rack

  1. Vaida parašė:

    Be galo įdomus pyragas:)…kiek matavimo vienetų yra puodelis?

  2. Aušra parašė:

    Puodelis 237ml, jei yra koks matavimo indas kur sužymėta oz. (uncijomis), tai puodukas lygus 8oz. (išsiaiškinau, kai sulaužiau savo matavimo puoduką 🙂 ). O šiaip kadangi šitame recepte viskas matuojama puodukais, tai galima tiesiog imti koki vidutinio dydžio arbatos/kavos puoduką ir pagal jį viską susimatuoti. Kaip iš neturėjimo ką veikti šią akimirką pažiūrėjau, kad puodukas tai tas pats kai į Nescafe puoduką nedapili vandens per piršto storį 🙂

  3. James parašė:

    Oh, my God this looks absolutely delicious!
    I”m going to try it right now.

  4. laura parašė:

    skaniai atrodo labai labai

  5. Aušra parašė:

    🙂 O ir skonis nenuvilia 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉