Varškės desertas su rabarbarais
- Details
- Leave a Comment
- Related Items
Autorius: Aušra
Data:
Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.
Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.
Varškės desertas su rabarbarais
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 321 kcal / porcija
Ingredientai:
1 p.= 237 ml
- 300 g rabarbarų
- 300 g kreminės varškės
- 100 g natūralaus jogurto
- 1/2 p. cukraus(dėkite pagal savo skonį)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 100 g biskvitinių sausainių, pvz. Savoiardi (sunaudoju mažiau)
Instrukcijos:
- Rabarbarų stiebus nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Į puodą sudėti rabarbarus, vanilinį cukrų, įberti pusę kiekio cukraus ir troškinti ant nedidelės ugnies, kol rabarbarai suminkštės.
- Sudėti į taures truputį pravėsintus rabarbarus.
- Ant viršaus sudėti sulaužytus sausainius.
- Inde sumaišyti kreminę varškę su jogurtu ir likusiu cukrumi.
- Varškės kremą sudėti į taures.
- Desertą geriausia palaikyti kurį laiką šaldytuve, kad sausainiai permirktų rabarbarų sirupu. Tačiau tai tikrai nėra būtina.
- Skanaus!
Šaltinis: Кулинарные Рецепты Любящей Жены
Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais
Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂
Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške
Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂
Braškių ir rabarbarų pyragas
Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.
Sūrio tortas su migdolais ir mėlynėmis
Tortukas tikrai labai nesudėtingas. Tik va pagrindas labai trapus. Kitą kartą pridėčiau šiek tiek daugiau sviesto. Nors gal viskas buvo dėl to, jog naudojau ne avižinius sausainius, o paprastus kvadratinius. Mano vyras mane net išgąsdino ragaudamas šį tortuką – tik paragavo kąsniuką ir pastūmė lėkštę atgal… Pirma mintis, kad nepatiko. Tačiau mano džiaugsmui – jis norėjo DAR! 🙂
Šokoladinių sausainių ir grietinės tortas
Galiu tik pasakyti, kad tortukas NUOSTABUS! Labai greitai pasidarė (nespėjo gamybos procesas sūnui atsibosti), tik vienintelis minusas – reikia palaukti dienelę, kol sausainiai įsigers kremo ir suminkštės.