Menu

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

  • Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais


Autorius: Aušra

Data:

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 335 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1/2 žalios aitriosios paprikos (dėjau 2 mažas marinuotas paprikas)
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 v.š. aliejaus
  • 200 g mėsos faršo
  • Taco prieskonių arba kitokių prieskonių pagal skonį
  • 150 ml ryžių
  • 300 ml vandens
  • 2 pomidorai
  • 50 ml kukurūzų, šaldytų arba konservuotų

Instrukcijos:

  • Nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti aitriąją papriką.
  • Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę.
  • Pakepinti papriką, svogūną ir česnaką nerūdijančio plieno puode su aliejumi.
  • Sudėti ir kartu kepinti faršą, kol jis pasidarys birus.
  • Apibarstyti prieskoniais ir sudėti ryžius bei supilti vandenį.
  • Uždengti ir virti maždaug 15-20 minučių.
  • Nuplauti ir kubeliais supjaustyti pomidorus.
  • Įmaišyti pomidorus ir kukurūzus į šiupinį.
  • Patiekti su smulkiai supjaustytomis traškiomis salotomis ir šaukštu natūralaus jogurto ar grietinės.
  • Skanaus!

Šaltinis: Didžioji virtuvės knyga (Alma Littera, 2004)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Sluoksniuotos salotos su malta mėsa

Autorius: Aušra Data: 2013-06-12 Ganėtinai greitai ir nesudėtingai paruošiamos salotos. Išbandytos dar pernai, tačiau tik šiais metais nufotografuotos. Žinoma lėkštėje jų išvaizda kaip ir visų sluoksniuotų salotų ne itin gera, bet skonio tai nekeičia 😉 …