Menu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

  • Pyragėliai su fermentiniu sūriu
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su fermentiniu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 10 pyragėlių
Kaloringumas: 222 kcal / pyragėlis

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto ar margarino
  • 30 g šviežių arba 2 a.š sausų mielių
  • 90 ml pieno
  • 2 a.š. cukraus
  • druskos
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto (naudojau Gouda sūrį)
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Miltus, margariną, druską sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į trupinius.
  • Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu.
  • Supilti į miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tada tešlą plonai iškočioti, supjaustyti į gan didelius (10x10cm) kvadratus.
  • Ant kiekvieno berti sūrio. Priešingus tešlos kraštus suspausti viršuje ir taip suformuoti “vokelius”.
  • Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir 15-20 minučių kepti 180°C karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Source: alfa.lt

  1. Indre parašė:

    :O kaip išsigandau, kai angliškai rašyt pradėjo – ne tai kad nesuprantu, bet nesusigaudžiau kas ir kaip 😀
    Skanūs krepšeliai – būtų pats tas naktipiečiams 🙂

  2. Aušra parašė:

    Na čia protingas blogas, tik kartais susimaišo 🙂
    Gerai, kad neišgąsdino ir likai, o ne pabėgai 😉
    Aš tai makaronų truputį padauginau, tai jau naktipiečių nenoriu… Dabar tik miegoti.

  3. Jeff Bennett parašė:

    Not only does this look like a whole bunch of healthy stuff, it sure looks delectable and palate-stimulating too. If only I need not have to have it translated.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.