Menu

Vyšninių pomidorų tarta

  • Vyšninių pomidorų tarta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vyšninių pomidorų tarta


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšninių pomidorų tarta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
  • 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  • Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
  • Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
  • Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
  • Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Italian Dish

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Salotos su sūriu ir česnaku

Salotos su sūriu ir česnaku

Čia buvo grynas eksperimentas 🙂 Salotos su fermentiniu sūriu mums tikrai neįprasta. O dar ir padažas su žaliu kiaušiniu. Tai kad jaustis saugiau, kiaušinį užpyliau verdančiu vandeniu ir taip palaikiau kelias sekundes. Kai supyliau padažą – atrodė jo smarkiai per daug, bet kai išsimaišė su salotomis ir sūriu, viskas buvo pats tas. Tad galiu sakyti, kad ir neįprastos, tačiau skanios (ypatingai, jei mėgstate česnaką) salotos.

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Sluoksniuotos tešlos juostelės su pabarstukais

Tai daugiau idėja nei receptas. Bet puikus būdas sunaudoti pabarstukų likučius. O lazdelės gaunasi tik vos salstelėjusios, kad man labai patiko.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.