Menu

Cukinijų ir aguonų keksiukai

  • Cukinijų ir aguonų keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukinijų ir aguonų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. miltų
  • 1 p. cukraus
  • 3 kupini v.š. aguonų (sumaltų ar susmulkintų smulkintuvu)
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1/2 p. pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 p. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 p. tarkuotų cukinijų

Instrukcijos:

  • Sutarkuotas cukinijas palaikyti 20 minučių ir nuspausti kuo daugiau skysčio.
  • Visus ingredientus supilti į indą ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Pripildyti tešla keksiukų formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: In search for inspiration…

  1. Asta parašė:

    Jau ko tikrai rūsy dar liko, tai cukinijų 🙂 Jaučiu, kad man patiktų, bet jei noriu valgyti ne viena, reiktų, jog niekas neįtartų apie ten esančias cukinijas 😀 Taip kad klausimėlis, ar man yra vilties prasisukti su šitu visai nekaltu melu? :))

  2. Aušra parašė:

    Jei cukinijas nulupsi, nesimatys nei žalios, nei geltonos odelės. Vidus neutralus. Tada gali neįtarti. Šiaip šiuos keksiukus valgė pas mus toks berniukas, kuris sakė kad cukinijų nevalgo. O kai sužinojo, kas dėta tai kitą dieną jau iš principo nevalgė 😀 Taip kad svarbiausia patylėti dėl sudėties 😀 Aš dariau iš pusės porcijos, tai keksiukai per dieną susivalgė – tikrai manau verta pabandyti apgauti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.